Tomatris med svinekjøtt


Denne retten er hurtig å lage, den er ferdig i løpet av en halvtime.

Du trenger (4 porsjoner):
  • 600 g strimlet svinekjøtt
  • 2 fedd hvitløk (hakket)
  • 1 ts oregano
  • 1 ts salt
  • Pepper (mengde etter smak)
  • Vann (mengde etter behov, se forklaring nedenfor)
  • Olivenolje
  • 5 ts tomatpuré (tilsvarer en halv boks, omtrent 70 g puré). Tomatpureen kan erstattes av hakkede tomater.
  • Ris (hurtigris, 10 minutter koketid)

Tilbehør:
  • Salat
  • Fetaost
  • Tsatsiki
Stek kjøttet i noen minutter i litt olivenolje (i en gryte) til fargen på kjøttet forandrer seg. Tilsett hvitløk, oregano, salt og pepper og stek litt til.


Ha i risen. Hell vannet over slik at det dekker risen og kjøttet (se bildet nedenfor). Tilsett tomatpureen.

Fyll evtl. på mer vann etter hvert om det trengs. 



La maten småkoke i omtrent 20 minutter på lav temperatur til risen er myk. Smak evtl. til med mer salt og pepper.
Server med salat, fetaost og tsatsiki.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Stekt kyllingkjøttdeig med ris og karrisaus

Eplekake til liten langpanne

Spätzle – hjemmelaget pasta uten pastamaskin