Innlegg

Viser innlegg fra mai, 2011

Kylling med mais

Bilde
Dagens middag ble til fordi yngstejenta ønsket seg kjøtt som skulle være saftig, ikke "tørrstekt". Dermed ble dagens improvisasjon slik: Til 3 personer brukte jeg følgende: 4 kyllingfileter 1/2 løk 4 tomater 1 liten boks mais en liten skvett vann (kanskje 1 dl?) Krydre med: salt, pepper, paprika Bind sausen med maisenna (rørt ut i litt vann) Server med pommes frites (eller ris) og salat. Skjær kjøttet og tomatene i biter, hakk løken. Brun halvparten av kjøttet i woken, ta det ut og stek resten. Stek det bare i noen minutter, kjøttet skal fortsatt være lyst. Ha så alt kjøttet tilbake i woken, tilsett løken og stek den myk (går raskt), tilsett tomatene. Krydre med salt, pepper og paprika etter smak. Ha i en skvett vann og la alt trekke ved svak varme under lokk, i 15 minutter. Bind til slutt sausen med maisenna som er rørt ut i litt vann. (Mengde etter følelse.) Kok såvidt opp og ta woken av kokeplaten. Pommes frites: stekes i ovnen.

Ta-hva-du-har-pasta

Bilde
Det kan være kjekt å improvisere maten ut fra det som finnes i kjøleskapet. Jeg har laget denne retten tidligere, men ikke tatt bilder. I dag benyttet jeg anledningen både til å ta bilder og skrive opp hva jeg gjorde, slik at jeg (og kanskje noen andre) kan lage dette en annen gang ;) Jeg har brukt følgende ingrdienser (til 3 personer): Svenske kjøttboller (halv pakke) 1/2 agurk 3 gulrøtter 1/2 løk 6-7 tomater 1/2 paprika 2 dl vann + 2-3 teskjeer tomatpuré Olje til steking Krydder: salt, pepper, tørket basilikum og persille (fersk om du har) Tilbehør: pasta (penne), fullkorn Skjær opp alt i biter på forhånd.   Bruk wok eller gryte: Ha i litt olje til steking. Begynn med gulrøttene og agurken. Stekes i omtrent 5 minutter. Ha i løken, la den surre med litt. Tilsett tomatene og vannet med tomatpureen, sett på lokk. La trekke i noen minutter. Tilsett paprika og kjøttboller. Småkokes til grønnsakene har ønsket konsistens. (Jeg brukte omtrent 15-2

Wok med svinekjøtt og sukkererter

Bilde
Denne maten ble improvisert i dag fordi ingen hadde lyst på det vi egentlig hadde planlagt :) Men dette gikk ned på høykant! Det gjorde seg godt med de sprø sukkerertene sammen med det andre. Du trenger (3 personer): 400-500 g svinekjøtt i strimler 1/2 løk Kokte poteter (8-10, avhengig av størrelsen) i terninger (bruk gjerne rester) 1 pose sukkererter Salt Pepper 1 fedd hvitløk Fersk gressløk eller annet krydder Olivenolje til steking Wokpanne Begynn med å marinere kjøttet: Hakk hvitløksfeddet og ha det sammen med litt olivenolje og 1 ts salt i en bolle. Tilsett kjøttet og bland godt. Sett i kjøleskapet. Ha litt olivenolje i woken. Rør ofte mens du steker. Hakk løken og stek den litt i woken til den skifter farge (blir litt gjennomsiktig). Ta den ut igjen. Gjør det samme med sukkerertene, de skal fortsatt være sprø. Ta dem ut igjen. Brun kjøttet i woken, det tar litt lengre tid (5-10 minutter? Glemte å ta tiden - bare sjekk at kjøttet