Innlegg

Viser innlegg fra august, 2011

Fylt paprika

Bilde
Dette er en matrett som ikke trenger mye forberedelse, og den står og passer seg selv mens du venter :) Du trenger (til 2 personer, men om du kjøper en paprika ekstra, holder det til 3): 400 g karbonadedeig 2 paprika (røde eller grønne, det gir litt forskjellig smak) 1 liten løk (eller 1/2 stor) 1 fedd hvitløk 1 ts salt 1/2-1 ts pepper (etter smak) litt sennep (kan sløyfes) 1 egg litt mel 4 tomater (eller flere) ris litt maisenna Skjær hull i toppen av paprikaene og ta ut kjernene og det hvite på innsiden. Rør sammen karbonadedeigen med en gaffel: først løken, hvitløken, krydderet og kjøttet. Tilsett egget og bland det i. Ha i litt mel så deigen blir fastere, rør sammen med gaffel, så med hendene. Fyll paprikaene med blandingen. Har du noe til overs, lager du små kjøttboller av resten. Skjær opp tomatene, ha dem i en gryte og tilsett vann slik at tomatene blir dekket, kok opp. Sett paprikaene i gryten, sammen med kjøttbollene, og legg på

Plommer i bøtter og spann

Bilde
Det lille plommetreet vårt har vært utrolig produktivt i år. Halvparten av plommene har jeg skåret opp - tatt ut steinen - og frosset. Men det er jo litt av en jobb når man har rundt 10 kg plommer... Så jeg delte jobben opp for å få mest mulig unna fort og greit: Jeg samlet plommer i 2 store dørslag. 2,5 kg av dette (veid med steiner) ble satt til side for koking av syltetøy . Jeg begynte å legge noen plommer i bunnen av en stor gryte og rørte hele tiden mens de ble varmet opp på høy, så middels temperatur. Etter hvert trakk de saft, og da helte jeg resten av plommene som var beregnet til syltetøy, oppi gryten. Lokket ble satt på og varmen skrudd ned (middels til lav temperatur, de skal ikke svi seg). Plommene fikk småkoke i 40 minutter, med litt omrøring innimellom. Mens plommene stod og kokte nesten helt for seg selv, hadde jeg tid til å ta ut steinene på resten av plommene. De ble puttet i plastposer og frosset (500 g i hver pose). Den ene kvelden fikk jeg 4 kg, d

Kaiserschmarrn - søtt og godt

Bilde
«Kaiserschmarrn» har sin opprinnelse i Sørtyskland og Østerrike. Spises som hovedrett eller dessert. Du trenger (til 3-4 personer): Til deigen: 4 egg 4 dl melk 4 dl mel 1 klype salt 1 ts sukker Litt smør (ca 20 g) og litt til steking Til serveringen: Sukker til å strø på Fruktcocktail eller annen frukt Lag en vanlig pannekakerøre av ingrediensene. Ved å piske eggehvitene på forhånd, får du en luftigere røre. Jeg pleier å ta det enkelt og har hele egget oppi. Smelt smøret og hell det oppi røren til slutt, det skal ikke være for varmt. Smelt litt fett i 2 stekepanner og hell pannekakerøren oppi. Stek til det blir gyllent på den ene siden og det begynner å størkne på oversiden. Snu og stek videre på den andre siden (ikke for lenge). Ta to stekespader og del pannekakene i små biter.    Fortsett å steke bitene til de har fått litt mer farge. De er gode når de er litt sprø utenpå. J Strø sukker over.   S erver gjerne fruktcocktail ved si