Innlegg

Viser innlegg fra oktober, 2011

Karrisuppe med kyllingfilet

Bilde
Denne suppen ble inspirert av Frøken IJ’s kyllingsuppe . Jeg har laget min egen variant, kuttet ut buljongterningen (jeg prøver å unngå kunstige tilsetningsstoffer der jeg kan), og byttet ut noen av de andre ingrediensene. Dessuten lager jeg alt i en gryte. Slik er min fremgangsmåte: Du trenger (2 personer): ·          2 kyllingfileter ·          Litt olivenolje til steking ·          2 gulrøtter ·          ¼ løk (stor) ·          1 fedd hvitløk ·          2 ts karri ·          1 ts salt ·          Pepper etter smak ·          6 dl vann ·          2 dl melk (kan erstattes av vann om du ikke tåler melk) ·          Løpstikke (noen blader, men ikke for mye, smaken er sterk) Suppen serveres med ris. Skjær kyllingfiletene i mindre biter, stek dem i litt olivenolje i en gryte under omrøring. Mens kjøttet stekes (rør innimellom), skjærer du gulrøttene i terninger, hakker løken og hvitløken.  Når kjøttet er brunt, tilsetter du løken, hvitløken og gulrøt