Innlegg

Viser innlegg fra februar, 2015

Bakte halve poteter

Bilde
Det er godt med bakte halve poteter som tilbehør til kjøtt og salat, og enkelt å lage til: Beregn omtrent 3 middels store poteter til hver person. Vask dem godt og del dem på lengden. Sett stekeovnen på 200°C. Legg potetene på et stekebrett og pensle dem med olivenolje. Strø salt og pepper over. Du kan bruke annet krydder i tillegg om du vil. Stek potetene i 25-30 minutter på 200°C. De er ferdige når de har fått farge på toppen. (Pass på at de ikke blir svidde.) Passer godt til kjøtt og salat. Jeg serverte strimlet svinekjøtt til, marinert på forhånd (marinaden laget jeg før jeg ordnet med potetene). Marinaden er den samme som til kjøttet i dette innlegget .

En slags moussaka

Bilde
Ikke verdens beste bilde, men slik går det når man spiser maten først og så tar bilde av restene... Denne oppskriften er inspirert av en rett min mor laget da jeg var barn, og av Ingrid Espelid. Her er min vri - derfor kaller jeg det "en slags moussaka"! Jeg håper jeg fikk med alt av ingredienser, siden maten ble litt improvisert... Den ble i alle fall knallgod! En slags moussaka (3 personer) 1 aubergine 2 hvitløkfedd ½ løk 400 g karbonadedeig 5 litt store på forhånd kokte poteter Litt salt til auberginen Omtrent ½ ts salt til kjøttsausen Litt persille Litt basilikum Pepper etter smak 3 ts tomatpuré 2 ss mel Litt melk Til steking: olivenolje Vask auberginen, skjær av stilken og skjær auberginen i skiver (omtrent 1 cm brede). Legg skivene på en tallerken og dryss over litt salt på begge sider. La stå i omtrent 10 minutter, tørk av med tørkepapir. (Enda enklere: skjær auberginen i to halvdeler på langs; dryss over salt, la stå og tørk