Gryte med bønner og aubergine
Gryte med bønner og aubergine
3-4 porsjoner- 250 g kjøttdeig
- 1 aubergine
- 1 gulrot
- 1 rød paprika
- 2 fedd hvitløk
- 2-3 tørkede små røde chili, avhengig av størrelsen. Alternativer: Chiliflak eller chilipulver etter smak.
- 4 ferdig kokte poteter (gjerne rester)
- 3-4 tomater
- 380 g røde bønner (hermetiske)
- 1 ts salt
- ½ - 1 ts tørket rosmarin
- Pepper etter smak
- 5 dl varmt vann (vannkoker)
- 2 ss tomatpuré
- Pepper etter smak
- Olivenolje til steking
Brun kjøttdeigen i litt olivenolje i en gryte mens du skjærer grønnsakene
i terninger (eller skjær grønnsakene på forhånd).
Ha dem opp i gryta og brun videre sammen med kjøttdeigen i følgende
rekkefølge:
Aubergine, gulrot, paprika, hvitløk og chili, poteter, tomater og bønner.
Ha i salt, rosmarin og pepper. Tilsett vann og tomatpuré og kok på lav varme i
25 minutter. Smak til på slutten.
Håper det smaker!
Kommentarer