Karrikylling med nøtter
Denne retten passer godt som lørdagskos! Men selvfølgelig smaker det alle andre dager også :)
Karrikylling med
nøtter
2 porsjoner
Du trenger:
- 2 kyllingfileter
- 2 ts karri
- 1 fedd hvitløk
- ½ løk
- 2 gulrøtter
- ½ brokkoli
- 2 tomater
- ½ ts salt, eller mengde etter smak
- Pepper
- Litt piri piri (chilipulver)
- Fullkornris til to personer
- Ca 4 spiseskjeer usaltede nøtter (blanding av peanøtter, gresskarfrø og pinjekjerner). Alternativt kan du prøve cashewnøtter og solsikkekjerner.
Skjær kyllingfiletene i biter (kan gjøres i formen som
kyllingen selges i, før steking). Ha kyllingen oppi en gryte og brun bitene sammen
med 2 ts karri i noen minutter.
Skjær grønnsakene i biter og ha oppi ettersom de kuttes: løk,
hvitløk, gulrøtter og brokkoli. Varmen settes litt ned under stekingen, rør om av
og til. Ha tomatene oppi til slutt og krydre med salt, pepper og litt piri piri.
Tilsett eventuelt litt vann. Kok videre under lokk og på svak varme, til
grønnsakene er passe møre (ca 20-25 minutter).
Rist nøttene i en panne til de har fått litt farge. Strøs
over maten ved servering.
Kok risen etter anvisning på pakken og server som tilbehør.
Kommentarer