Valentinskake med nøtter og banan




Denne kaken er kjekk når man skal bruke opp en overmoden banan! Kaken er ikke for søt, og har god valnøttsmak. Det er oppgitt ett egg i oppskriften, men du kan prøve med to for en litt luftigere kake.

Ingredienser:
·         300 g hvetemel
·         ½ ts salt
·         2 ts bakepulver
·         150 g sukker (gjerne brunt om du har)
·         2 egg
·         1 moden banan, most
·         Ca 1-2 dl vann (mengde avhengig av hvor fast yoghurten er)
·         1 ½ dl gresk yoghurt naturell
·         120 g hakkede valnøtter
·         1 klementin, skåret i mindre biter (alternativt 1/4 appelsin)
·         Til pynt: litt melis

Sett stekeovnen på 190 grader, varmluft. Smør en rund kakeform (springform, ca 20 cm diameter).

Rør ut yoghurten med litt av vannet, den skal være litt flytende.
Sikt sammen mel, salt og bakepulver i en bakebolle. Tilsett sukker og bland godt.
Lag en fordypning i midten og ha egg, most banan og yoghurt i fordypningen. Rør sammen til en glatt røre, spe med mer vann om det trengs.

Vend inn nøttene og klementinbitene. Ha røren i kakeformen.

Stek kaken i 45-50 minutter på 190 grad. Sjekk med en pinne om kaken er ferdig.

La kaken stå litt før du tar den ut av formen. Avkjøles på rist.
Sett kaken på et underlag og sikt melis over. 
Vil du ha mønster, kan du bruke en kakesjablong, eller klipp ut en sjablong i papir.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Stekt kyllingkjøttdeig med ris og karrisaus

Eplekake til liten langpanne

Spätzle – hjemmelaget pasta uten pastamaskin